Gångstavar är precis vad namnet säger – stavarna används för att få en allsidig träningspass. Medan promenader på stavar bidrar till att minska stress, det fungerar under promenader och kan hjälpa till med andra hälsofrågor också.

Läkare tror att promenader, liksom andra övningar som aerobics, kan bidra till att förhindra några av de vanligaste och mest kända hälsoproblem i dag – diabetes, hjärtsjukdomar, och även fetma. Dessa kanske inte är alla orsakerna till dessa problem, men det råder ingen tvekan om att det kardiovaskulära systemet är en av de främsta orsakerna till dem. Det finns en god chans att en regelbunden motion rutin kommer att minska sina chanser att utveckla dessa hälsofrågor. Det finns andra hälsofördelar också.

Promenader orsakar inte mycket smärta, som man kan förvänta sig av många bitar av träningsutrustning. Ju mindre smärta uppstår, desto lättare är det att upprätthålla regelbunden gång och motion.

Samma fördel gäller även för andra hälsoproblem. De som är överviktiga kan kunna minska eller eliminera dessa problem helt enkelt genom att promenera regelbundet. Viktproblem kan inkludera problem som blodtryck, diabetes, och högt kolesterol.

Allsidig träning

Cirkulation och muskelstyrka kommer att förbättras med denna typ av motion. Och, en regelbunden rutin kan hjälpa dem som ständigt stillasittande bli mer aktiva. Kärnan muskler kommer att utbildas också, vilket kommer att bidra till att främja bättre hälsa. Dessutom stannar inte fördelarna med en vanlig promenad vid att hålla en passform. Dessa fördelar kan gå längre än att bara hålla kroppen frisk.Läkare rekommenderar denna typ av motion som en möjlig bieffekt av sina behandlingar för att förbättra sina patienter. Överviktiga människor kan minska sin vikt med cirka 25 procent genom att bara utöva regelbundet.

Om man är osäker på att gå med i ett träningsprogram av hälsoskäl, kan en sjukgymnast kunna hänvisa dig till närmaste gångstång eller annan utrustning. Många sjukgymnaster har utbildats för att använda dessa typer av utrustning, så de vet exakt vad de ska göra om du behöver prata med dem om det. De kommer att förklara de olika typerna av stolpar och deras fördelar och kan hjälpa dig att hitta ett företag som erbjuder det bästa för dina behov.

Hälsofördelarna är inte begränsade till viktminskning ensam. Promenader och andra aktiviteter kan också bidra till att förbättra cirkulationen, styrka, flexibilitet, uthållighet och balans.

Besök denna webbplats hälsomagasinet.se för mer läsning om hälsa.